Genre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder

    De sover.
    Begge sover.
    Den lille deilige i vuggen.
    Den store deilige i sengen.


    Og natlampen brænder.
    På oblaten flyder
    den lille tande
    omkring uskyldigt
    i den gule olje.


    Rullegardinet skudt tilbage.
    En gaslygt udenfor.


    Det er alt.


    Hvor den flimrer vemodig!


    Teppet er gledet ned.
    Gaslygten strækker hals og glor på min kones skulder.


    Jeg skal dække over dig, min sovende hustru!
    Og jeg skal trække rullegardinet ned.
    Gaslygten får ikke se
    det hvide, som jeg eier!


    Jeg vil trykke to kys på dine smilehuller,
    - som smiler i søvne, -
    og på dine fingre,
    og på trolovelsesringen,
    og på sølvkorset om halsen.


    Jeg vil liste mig stilfærdig op til dig,
    og bli varm hos dig.
    Og glemme,
    at vi sommetider ikke er, som vi burde være,
    mod hinanden.