Gustava Kielland

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gustava Kielland (født Blom 6. mars 1800 på Kongsberg, død 28. februar 1889 i Skien) var en norsk dikter og misjonsforeningspioner.

Hun giftet seg med presten Gabriel Kirsebom Kielland i 1824. Gustava Kiellands mest kjente produksjon er Norges mest benyttede julesang «O, Jul med din Glæde».

Gustava Kielland stiftet Norges aller første kvinneforening i Lyngdal. Dens første møteprotokoll er datert 1844. Lyngdal har idag et eget misjonsmuseum som hedrer Gabriel og Gustavas minne.

På sine gamle dager dikterte Gustava sine Erindringer fra mitt liv, utgitt som manuskript for slekten 1882. En ny utgave, bearbeidet for offentligheten kom i 1899. Boken inneholder i vedlegg en samling dikt, deriblant teksten til barnesangen «Liden Ekorn».