Guttekonfirmant

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du fant fram til verden, kaos til tross
Helt perfekt til punkt og til prikke.
Vi lette – ”Ja, se du, han ligner oss!”
Men plutselig, så vi det ikke.

For likheter ser vi, men hver ny krabat,
er bare seg selv, innerst inne.
Hvert liv er et eksklusivt engangsnotat,
en skatt, som må funkle og skinne.

Og derfor var du kun gjest i vårt hjem.
Vi hjalp deg fordi du var liten.
Vi støtter deg også på livsveien frem,
og når du står fast, og er sliten.

Men nå gjelder regelen; bli den du kan,
med alle talenter, du eier!
Din ungdom skal vokse, og du bli en mann!
Men sky ikke barndommens veier!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.