Halfdan Egedius

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Midt i Livets Modningstid
segned du bag Kunstens Fane,
smukt dit Ungdomsvirke var,
kort, men lysende din Bane.

Just, naar Evnen staar i Knop
for at foldes ud i Vaaren,
falder det os dobbelt tungt
brat at samles omkring Baaren.

Hvorfor skal det rives bort,
som en Fremtid har i Eie,
som har Aandens rige Gaver?
- underlig er Skjæbnens Veie . . .

Der er Sorg i Kjæres Flok,
Vennesavn, som sent vil svinde:
vemodsfuldt, om Tiden gaar,
vil vi hegne om dit Minde.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.