Handi hans far

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Handi hans far min var sliti og hard
og skrukkut som gamalt horn,
ho fekk si bragd på den magre gard
i træling for kona og born.

Fekk ho sin svip av den tungføre år
i andror so mang ei stund,
og jamt um natti ho var so sår,
hans auga det fekk ikkje blund.

Handi hans far min, eg gløymer 'kje ho
med fingrane krøkt av mein,
ho ligg og skin i mitt minne no
so fin som ein perlestein.

Tidt når eg veiknar, og båten driv av,
eg tykkjer hans trugne hand
enn ror ved sida mot straum og hav
og bergar meg båten i land.



avatar

Anonym feiging (36deddbb)

for 8 måneder siden
Poeng 0
Husker jeg tegnet dette. på barneskolen. Vi fikk i oppgave å tegne noe vi tenkte på. Da tenkte jeg på pappa. Jeg tegnet en hånd. En sliten hånd. Pappas❤️❤️❤️
avatar

Anonym feiging (647870ac6f)

for 6 måneder siden
Poeng 0

MAIREGN

E e så frykteli gla i regnet så faller i mai

Det faller så mjukt og vått og avslå mitt hete hode så godt

Å e du litt ne'for og stur ? Kom, min kjære.. vi tar oss en tur

Dette oss ne på en stein og føle at lufta e rein

Å du e så go å ta i å e e så frykteli gla i regnet så faller i mai .


Johan Grytten. ÅLESUND
avatar

Anonym feiging (647870ac6f)

for 6 måneder siden
Poeng 0

MAIREGN (rettet utgave)

E e så frykteli gla i regnet så faller i mai

Det faller så lett og vått og svala mitt hete hode så godt.

Å e du litt ne'for og stur? Kom, min kjære..vi tar oss en tur!

Så rusla vi ut i mairegn , nyte Skaperens under og tegn

Sette oss ne på en stein å du e så go å ta i å e e så frykteli gla i

regnet så faller i mai .


JOHAN GRYTTEN, Å L E S U N D
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.