Haren og reven.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af Synnøve Solbakken).

 Og ræven lå under birkerod
bortved lynget.
Og haren hopped på lette fod
over lynget.
Det er vel noget til solskinsdag!
det glitrer for, og det glitrer bag
over lynget.

 Og ræven lo under birkerod
bortved lynget.
Og haren hopped i vilde mod
over lynget.
Jeg er så glad over alle ting!
hu - hej, gør du slige svære spring
over lynget?

 Og ræven vented bag birkerod
bortved lynget.
Og haren tumled ham midt imod
over lynget.
Men Gud forbarme sig, er du der! - -
- Å, kære, hvor tør du danse her
over lynget?

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.