Hatprat

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Farlige tanker spøker meg:
jeg tror ikke at alle mennesker er like
for noen er verre,
for Fanden går iblant oss og er ikke en sjarmerende Mephistopheles,
han er noens sønn.
Det er ulovlig å påstå at vårt sinn ikke er likt,
som om likeverd ikke betød lik verdighet,
som om forskjeller betød et naturlig hierarchi,
bare løgnen kan skape hierarchi,
samfunnet er en kollektiv løgn

jeg skal miste jobben
jeg skal miste venner
jeg skal miste familie
jeg skal miste hjemmet

myten skaper verdensorden,
engang var det Gode verdens orden,
og det Onde var kolliderende svart materie,
som skapte negasjon,
og de to eksploderte i oss
How would you like a nice cup of freedom?
Gud er blitt betydningsløs
hvis Han ikke kan fortelle oss hvem vi skal være,
og etter den synlige myte regjerer den usynlige:
Nazister, jøder og Yankees i Hollywood-filmer
og massen av alle de eneste som kjemper i gråningen er usynliggjort,
for vi kvitter oss aldri med den grunnleggende binariteten,
og skaper ubevisst et kvasi-pantheon

det er forbudt å påstå at
livet beveger seg forbi mytens evighet,
og at bare enkeltmennesket finnes
istedenfor hedninger, helgener og helter,
sannheten kan ikke legges i ord i dette øyeblikket,
ensomhetens sannhet er ulovlig,
domstolen er de gyldige ordenes orden,
mens livet er en malstrøm av det forbudne

siden kvasi-gudene marsjerte inn for å dømme,
husker jeg ikke hvordan å være helt for en illusjon,
jeg kjenner ingen helgener som må reddes,
og har aldri trodd på tusenårsriker,
Tiden renner, historien er en myte,
og Lucifer tar ikke folkeslag i sikte,
bare enkelte mennesker,
volden i falske bevissheter

pacem, pacem, pacem, i bannlysningen

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.