Heis os et rødt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

              Heis os et rødt,
                     et flammende Flag!
              Heis det som Merke
                     for Sol og for Dag!
              Heis det for alle,
                     som trodde og tror,
              at Livet, der kjæmper,
                     er Livet, der gror!
              Heis det i Top
                     for Bastillens Grus
              som Løfte om Fremtidens
                     fredlyste Hus!

       Der ryker atter i denne Stund
              fra tusen Lunter til tusen Miner
              rundt paa Europas drønnende Grund,
       varslende Knald og Fald og Ruiner.
       Du Skaber-Vilje,
              paa evig Vandring
       ifra Forandring
       og til Forandring:

lad Knaldet lyde, lad Faldet komme,
lad Rædslen isne og Blodet flomme,
— saasandt der følger en Verdens-Seir
som Sekel-Sold for den Fremtids-Leir,
der slutter Fylking om Broder-Retten
mod Rovdyrs-Driften og Bajonetten.

Hil dig, du evige
       Fremskridts-Bud,
du Nytaars-Bringer,
       dù Livets Gud!




Per Sivle - Viser og kvad - forside.png