Herman Ruge, expeditionssekretær, ridder af Kongelig svensk nordstjerneorden

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Cross.png


(65 1/2 Aar gl. Jordfæstet 28de August 1843.)


Mel. Af Dybsens Nød o. s. v. (Psalmeb. No. 268).



Bed Gud om en Retfærdigs Død!
      O den dig bedre frommer,
end om dit Liv som Bækken flød
      imellem Vaarens Blommer!
Bed om en Grav mens Du er rød,
om venlig Høst og Hvile sød
      midt i din travle Sommer.

O saa Du Ham, hvis Støv vi nu
      i Gravens Dyb nedsænke,
Du vilde Døden uden Gru
      som venlig Engel tænke,
der smilende til Ham var traadt,
og, om hiin Nat den havde graadt,
      da var det for hans Enke.

Hans Læbe smilte, som om nys
      før Daggry var oprunden
han havde faaet Engles Kys
      paa Pande, Bryst og Munden.
Han laa som bunden af en Drøm,
som om i søde Tankers Strøm
      Han slumrende var funden.

Far hen, du Ædle, hen i den!
      Du bedre ei kan drømme,
end om dit Liv i Himmelen
      forbi dit Blik vil strømme.
Du tog dit Barnehjerte med,
og Mandens Daad kun Dødens Fred
      kan lønne og berømme.

Bed Gud om en Retfærdigs Død:
      om Hans, som nu paa Bunden
af denne Hules mørke Skjød
      har Himlens Indgang funden.
O, hvis som Han vi leve kun,
man finder os en Morgenstund
      som Han med Smiil om Munden.