Holder du af mig.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af En glad gut).

 Holder du af mig,
holder jeg af dig
alle mine levedage;
sommeren var kort,
græsset blegner bort,
kommer med vor leg tilbage.

 Hvad du sa' ifjor,
husker jeg iår,
sidder som en fugl i karmen, -
kakker på og slår,
synger lidt og spår
lykke under solevarmen.

 Litli-litli-lu,
hører du mig nu,
gutten bagved bjørkehejen?
ordene vil gå,
mørket falder på,
kanske du kan vise vejen.

 Sjo - i, sjo - i, hys,
sang jeg om et kys? -
nej, det gjorde jeg vist ikke.
Hørte du det, du?
kom det ej ihu, -
jeg vil lade afbud skikke.

 O, godnat, godnat!
drømmen har mig fat,
den om dine milde øjne
og de tause ord,
som af krogen fór, -
o, de vare så forfløjne!

 Nu jeg lukker til;
er der mer, du vil?
tonerne tilbage trille,
lokker mig og ler,
vilde du mig mer?
aftnen er så varm og stille.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.