Hva vet den proppmette om hva en sulten føler?

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

La meg få lov til å si noen ord,
Når vi sitter her rundt vårt flotte bord.
Vår lykke og metthet fra den rike velferden
Gjelder’ke over hele vår verden.
For et sted i en landsby sitter en gutt og en pike
Alene, forlatt og langt i fra rike.
Mellom huden og beinet er det intet å finne
Mens magen skriker fra kroppens indre
Av vår fedme og fråts har de kun friksjoner
Og snart er de oppe i 1000 millioner!
Nå har jeg lagt en tanke i deres hode
I håp om å bedre forvalte vår klode
Så neste gang du spiser godt
Si «Takk for maten, dette var flott!»


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.