I Morgen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I morgen er dagen kommet
jeg får vondt i magen
svetter i hendene
hjertet slår, raskere enn mine skritt når jeg går
I morgen er dagen kommet
jeg sitter der
med sløvt blikk
tung pust, venter på dommen som kommer
I morgen er dagen kommet
Kl. 11.00 skjer det
gap opp, ber herren i hvitt
Ja ha, sier han, her er det en del vi må bli kvitt
I morgen er dagen kommet
det borres, og pirkes
og tettes og spyttes
jeg klorer meg fast til det er tid for å skylles
I morgen er dagen kommet
endelig ferdig og hjem jeg kan gå
Lommeboka skriker, jeg hadde ikke råd
Kjeften den verker mere enn før
men nå kan jeg i hvert fall tygge mitt brød.

av Marit Irene Jensen.