I et Exemplar af Forfatterens Ordinationstale

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Nordahl Brun

I et Exemplar af Forfatterens Ordinations-Tale, foræret Stiftamtmand Hauch.

Dødens Skygger vigende for den tilbagevigende Soel, var Thema til Ordinationstalen.

 Tag disse Skyggebilleder tilsidst af Vennehaand:
 Med Skygger mere, end med Lys omgaaes her vor Aand.
 Men om vor Aand, naar Legemer i Graven hvile trygge,
 Tilbage gik, da saae De vist, o, ædle Hauch! min Skygge.
 Den sneg sig gjennem stille Nat i Drømmes Phantasie,
 Og hviskede: Mit Venskab var med Døden ei forbi.