I ungdommen.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

       Ungdoms-mod,
      ungdoms-mod
går som rov-fugl i det blå,
det må jage, det må slå,
det må alle varder nå.
      Ungdoms-blod,
      ungdoms-blod
går som dampen gennem hav,
storm og strøm og is i trav
sprænger det og ler deraf.
      Ungdoms-drøm,
      ungdoms-drøm
lister som en skalk i løn
ind i pigens morgen-bøn;
hele vårens duft og følge
i dens lette strømme bølge.
      Ungdoms-lyst,
      ungdoms-lyst
fosser som et fald mod kyst,
skogrer, kaster stråle-gaver
endnu, mens det sig begraver.
      Ungdoms-lyst,
      ungdoms-drøm,
      ungdoms-blod,
      ungdoms-mod
farver og forgylder verden,
syngende på hele færden.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.