Ivar Aasen (Daa han døydde.)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ivar Aasen[rediger]

(Daa han døydde.)

Det er den kjende Tingen,
at Kjøtet det er Høy;
so raust ein Mann var ingen,
at inkje han laut døy.
  Men det, i And du saadde,
  det liver i ditt Land.
  —Fyr Hamen Dauden raadde
  men inkje fyr di And.