Jagtsang.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(Af Maria Stuart).

 Lyngen bag os står i røg,
      står i røg,
foran er vor dronnings høg,
      dronnings høg.

 Vellugt slår af birk og hæg,
      birk og hæg,
hornet stormer klippens væg,
      klippens væg.

 Luften er så blank og tørst,
      blank og tørst,
hurra, opad, hun er først!
      hun er først!

 Jage, jage glæden selv,
      glæden selv,
jage den i dødens elv,
      dødens elv.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.