Jeg er

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg er....

den snille versionen:

Jeg er trøtt, men fortsatt alt for våken.
Jeg vill sove.
La meg sove!
la meg dra dit hvor jeg ikke eksisterer.
vær så grei! jeg insisterer!

Jeg er sliten, men kroppen vil mer!
Jeg vill hvile.
Slutte å smile!
la meg slippe å le,
vær så grei! la meg være et tre!

jeg er sulten, men alt for mett!
jeg vill inspisere maten nøye.
før jeg begynner å fordøye.
la meg slippe å spise mer!
jeg har allerede spist nokk.





rett på sak versionen:

Jeg har lyst til å dø, men fortsatt alt for lyst til å leve
Jeg vill dø.
La meg dø!
la meg dra dit hvor jeg ikke eksisterer.
vær så grei! jeg insisterer!

Jeg er lei, men det er ikke kroppen!
Jeg vill hvile.
Slutte å smile!
la meg slippe å le,
vær så grei! la meg slippe å tenke!

jeg vil lære mer, men har lært allt for mye!
jeg vill inspisere lærdommen min nøye
før jeg begynner å fordøye.
la meg slippe å lære mer!
jeg har allerede lært nokk.