Jeg er så glad hver julekveld

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg er så glad hver julekveld
for da ble Jesus født
da lyste stjernen som en sol
og engler sang så søtt

Det lille barn i Betlehem
han var en konge stor
som kom fra himlens høye slott
ned til vår arme jord

Nå bor han i himmelrik
han er Guds egen Sønn
men husker alltid på de små
og hører deres bønn

Jeg er så glad hver julekveld
da synger vi hans pris
da åpner han for alle små
sitt søte paradis

Da tenner moder alle lys
så ingen krok er mørk
hun sier stjernen lyste så
i hele verdens ørk

Hun sier at den lyser enn
og slukkes aldri ut
og hvis den skinner på min vei
da kommer jeg til Gud

Hun sier at de engler små
de synger og i dag
Om fred og fryd på jorderik
og om Guds velbehag

Å, om jeg kunne synge så
da ble vist Jesus glad
ti jeg jo også ble Guds barn
engang i dåpens bad

Jeg holder av vår julekveld
og av den Herre Krist
og at han elsker meg igjen
det vet jeg ganske visst

Marie Wexelsen / P. Knudsen