Jeg glemmer så fort

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvor mye kan jeg lagre i min hjerne
av alt det jeg ser og hører
før hukommelsen vil dette fjerne
og sansene lukker dører.

I teorien kan dette visstnok være alt
av inntrykk vi høster inn
men er det ikke som det blir fortalt
og det ikke passer på din.

Kan vel dette skyldes noen flere ting
hva du om dette mener
eller om du bare svirrer rundt i ring
med en tro på dine gener.

Men du bør ikke være alt for sikker
om dette ligger i knollen
og hvor dypt dine arvegener stikker
inne i denne hjernefollen.

Det som imidlertid gjelder for alle
om vi skal overgå slekten
med dette vi har inne i vår skalle
må vi trene huske effekten.


Hver gang jeg sier at dette må jeg huske,
erfarer jeg ofte at da vil hjernen fuske.


av Pe-kaa (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.