Jeg seiler ikke længer

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg seiler ikek længer
         med guld og glans og glitter,
         med rig og rær helt festligt
         stast op med ordbramsflitter.

Men skude fik et uveir;
         da gik de alle overbord,
         de fagre rim og rythmer,
         de blomstersterklingre ord.

-- Jeg ser dem langt derude
         i havrandskanten svinde.
         Men hvo, som i mit kjølvand ror,
         han kan dem kanske finde.