Julaften

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder

Julaften!
Julaften med julelys i vinduerne,
bugnende juletrær i storstuerne,
julesang ud gjennemm dørsprækkerne!

Jeg vanked alene i gaderne
og lytted til barnesangene.
Jeg satte mig ned på trapperne
og tænkte på min døde morsan


             *


Og jeg gik ud på markerne -
ud - blandt stjernerne.
Min skygge gled hen over skyggerne
af dødningearmede trær.


Jeg fandt et lig mellem sneglimtene,
snejulelysene,
et lig, som endnu bævrede,
en stakkels frostdød spurv.


             *


Og jeg gik bort til mit tagkammer
og satte lyset i min flaske.


Jeg satte lyset i min flaske
og la bibelen på min kiste.


Jeg knæled ned ved min kiste
og blæste støvet af min bibel.


Jeg folded hænder over min bibel
og gråt.