Kan speilet tale

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder

"Kan speilet tale?

Speilet kan tale!

Speilet skal se på dig hver morgen,
      forskende,
se på dig med det dybe, kloge øie,
      - dit eget!
hilse dig med det varme, det mørkeblå øie:
      Er du ren?
      Er du tro?"