Kategori:Anekdoter

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Anekdote (av gresk an, nektelse, ekdotos, utgitt) er en kort, ofte spøkefull fortelling med et tydelig poeng, men ikke like komisk som en enkel vits. Historien om Columbi egg er en kjent anekdote. Anekdotiske beretninger forekommer i mange romaner.

Opprinnelig kommer ordet fra det greske «ανέκδοτον, anékdotoni» i betydninga «ikke utgitt» og betegna et skrift som bygger på en muntlig fortelling.

Denne kategorien inneholder for tiden ingen artikler eller filer.