Killebukken

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

( Bjørnstjerne Bjørnson 1890)

Killebukken, lammet mitt!
Skjønt det ofte går tungt og stridt
oppefter slette fjelle', -
følg du vakkert din bjelle!

Killebukken, lammet mitt,
pass så dyktig på skinnet ditt;
mor vil ha det i fellen,
som hun syr seg om kvelden.

Killebukken, lammet mitt
legg så dyktig på kjøttet ditt;
vet du det ikke, tuppen,
at mor vil ha det i suppen?

Bjørnstjerne Bjørnson