Kjolen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gule sedler! Blanke kroner!
Se, jeg smiler dypt og rikt!
Jeg har faat dem for et dikt,
for et væld av skjønne toner
av en mand, som kjøper slikt.
Skulde nu jeg prompt gaa hjem,
straks betale gjeld for dem,
regne ut hvor faa, hvor mange
brød, som gaar paa mine sange?
Si mig, ven var det mig likt?
     Nei, o, nei!
     
Her er til en kjole blaa,
om du ikke vil forsmaa!

For jeg vil, at mine døde
rim skal knitre silkebløte,
     at min sang
bølger om din muntre gang.
Hviker saa de: Hun er pen!
svarer kort jeg: Det er en
     som er pen.
Om du ikke vil forsmaa?
For jeg under dig at gaa
inn i vaaren vaarlig blaa.

Andre faar sig klær for penger.
Du er klunk av gyldne strenger.

Nu er snart hvert fortoug tørt.
Hør, det rasler i dit skjørt!
Mine strenge, brus mot sky!
Mine drømme, blaan paany!
Du, mit dikt, o, vugg mit ry,
saa det ærgrer og fortryller,
gjennem gatens myller!

Om du ikke da forsmaar?
Straal min vaar!