Kongsvinger Fæstning

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Held dig, gamle Grænsevagt,
hvor Glaama svinger,
høie, sølvgraa Bastion
hist ved Vinger;
i din dunkle Kasematt
- under Vardaas vid og brat -
laa de Gutter Dag og Nat.

Akershusing, Teledøl,
her frem de mødte,
længer vest, ved Toverud,
Fienden blødte;
jaged ham fra Blaker Skans,
der han bød til Vaabendans,
fulgte ham foruden Stans.

Flaget vinker rødt og smukt,
Bud det bringer:
Fædres Aand den lever end
hist ved Vinger;
Vardaas, Gulbækaas tar mod
- styg blir Striben, rød af Blod,
syner sig en Uvens Fod!