Løfte

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Vi som intet eier
men som skapte alt,
bygget skip og veier
og grov gull og salt -

Vi som møtte nøden
i den svarte by
med et håp om døden
hvert et morgengry -

Vi som intet lærte
uten biblens bud,
hvor det hat vi nærte
kaltes synd mot gud -

Vi som avlet unger unger
for å se dem dø,
dø i krig og hunger,
for ære eller brød -

Engang skal vi hevne.
Ennu gir vi tål.
Herd din unge evne,
så den blir som stål.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.