Løvfald (Hans Reynolds)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Nu dør den lyse Sommer
i Bjerkens gyldne Dragt,
som Kjerter Kveldens Stjerner
staar tyst ved Leiet Vagt.

Nu visner Havens Roser,
og Væggens vilde Vin
den blusser imod Døden
i Farver af Rubin.

Saa stilt, saa stilt derude,
hvor Livet nys drog ind
med Vaarløv over Pande
og Fuglesang i Sind.

Ja, Dødens dybe Vemod,
en dæmpet, sorgmild Brus
igjennem Naaleskogen . . .
- det store Sørgehus.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.