Land-kænning.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Og det var Olav Trygvason
stævned over Nord-sjø fram
op mod sit unge konge-rige,
som ikke vænted ham.
Fik han så første synet:
hvad er dette for mur i hav-brynet?

 Og det var Olav Trygvason,
landet syntes ganske stængt;
alle hans unge konge-længsler
føltes mod klippen sprængt, -
intil en skald opdaged
hvide kupler og spir i sky-laget.

 Og det var Olav Trygvason,
syntes, han med én gang så
grå-sprængte, gamle tempel-mure,
sne-hvide hvælv derpå.
Længtes ham da så såre
med sin unge tro stå innen-fore.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.