Lese

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En kan ikke lese seg mett
Av gode bøker.
En kan aldri vite
Hvor lenge øynene holder.

Vi leser i landskapet, side opp, side ned,
Og går flyktig videre, for vi har ikke tid.
Vi må lese fag, og vise interesse
For kultur, dikt og maleri, musikk.

Vi leser brev i Bibelen
Og kjenner at vi er små barn
Som enda trenger flasken.

Meditasjon, den åndelige lesning,
Skaper lys, og får oss til å se.
Vi føler kraften i vårt indre.
Ordene blir vin og brød.

av SigveLauvaas (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.