MUSIKKEN

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

NÅR MUSIKKEN KOMMER OM SØNDAGEN OG ALLE GUTTER OG PIGER MARSCHERER EFTER DEN[rediger]

Se der har vi musikken
        bom-bom fallera, bom-bom fallera.
Og ingen har nu slig en
musik som den vi har.
Hver søndag blir så glid og glad,
når den går rundtenom vor stad,
        og alle messinggreier
        de skinner lange veier --
I takt afsted -- vi vandrer med
        Bom-bom falleri! fallera.

Musikken.jpg

Først kommer kropstamburen,
        takt-to! takt-to, takt-to! takt-to.
Han kjendes på figuren
og på sin uniform.
Så kjækt som nogen stadsmajor
pertentlig han i spidsen går
        med guldgehæng på maven
        og guldsnor omkring staven;
han går på tå -- og passer på
        takt-to -- Afdeling holdt!

Og lærlingerne stræver
        trum-dummerummerum, trum-dummerrummerum.
De trommer og de skræver,
så langt de bare kan.

De ser ud i sin store frak
som for to skilling i tobak.
        Men rundt til alle kanter
        som voxne musikanter
de spytter skrå -- så fint som få,
        trum-dummerummerum -- bom, bom!

Å nei! Se der er Pedersen,
        tutu-deretu! tutu-deretu.
Det kan du tro er rigtig en --
en rigtig suselad.
Han blæser deilig på trompet,
og han er altid glad og fed.
        Han elsker øl og piger,
        og derfor alle siger:
Trumpedersen -- Trumpedersen,
        tutu -- deredi -- deredi

Og der er basunisten,
        huh -- bohoh -- bohoh -- bohoh -- boh.
Han hedder Martin Kristen,
og han er totalist,
For en må være skikkelig
med hensyn til alt drikkeligt,
        når en skal ha den svære
        bombom-basun at bære,
marschere pent -- og blæse rent,
        huh -- bohoh -- bohoh -- båhh!

Se -- det var nu musikken
        bom-bom, fallera, -- bom-bom, -- fallera.
Nei, ingen har nu slig en
musik som den vi har.
Vi følger den så fro og glad,
og kommer fienden til vor stad:
        blås op, hver musikanter,
        slå dine trimulanter,
så løber han, så fort han kan,
        bom-bom fallera -- hurra!