Midtsommerdag

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvor onde vi mennesker er!
Vi lever i støvete gater
og sleper hit inn nogen trær
og pynter de grårøde flater.
Så sier vi: Somren er her!
Slik går vi og dikter og prater.

Nu fører vi somren i by
på kjerrer og vogner og biler!
Og byen blir likefrem ny
der ungpikehjertene smiler.
Det minner om lier ved gry
når solblink i bladhenget iler!

De stod under himlen etsteds
og rakte sin ungdom mot solen
og trådte i blomster tilkness
til fryd for den vesle fiolen,
som gjemte seg inne i gress
og tittet dem opunder kjolen!

Vi kan ikke danse i dugg
her inne på stenen i støvet.
Så herjet vi skogen med hugg
og smykket vår gate med løvet,
at hjertet kan danse i smugg.
Men bjerkene smiler bedrøvet.

Vi synger til bjerkenes pris,
så lenge de står her og minner
om lier i susende bris
langt borte hvor soldagen rinner.
- Så lar vi dem visne til ris,
visne som bortførte kvinner.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.