Morgen (Riegrot)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


                             MORGEN.

          DET ER MORGEN OG JEG SITTER PÅ MIN VANTE PLASS,
          MED KAKER,KAFFE OG MELK I ET GLASS.

          OVER ÅSKAMMEN SER JEG SOLEN KOMME,
          SNART VIL SOL LYSET OVER DALEN FLOMME.

          JEG HØRER LÆRKEN ALT ER I GANG
          TONER DALER NED FRA DENS LIFLIGE SANG.

          I DAG VIL JEG UT PÅ DEN GRØNNE ENG,
          DEN SKAL IGJEN FÅ VÆRE MIN SENG.

          DER KAN JEG UNDER LÆRKENS SANG OG DEN SVAKE VIND,
          LA NATUREN OG FREDEN FÅ PLEIE MITT SINN.

          HVER GANG JEG KJENNER DET STYRKE HAR GITT,
          ETTER HVERT MER OG MER TAKKNEMLIG JEG HAR BLITT.

          MAN MÅ FANGE NOE AV STILLHETEN OG ROEN I DAG,
          SKAL MAN GREIE Å TAKLE HVERDAGENS LARMENDE JAG.

          SÅ KOM, LA OSS GÅ UT PÅ DEN GRØNNE ENG,
          Å LIGGE OG HØRE PÅ LÆRKENS REFRENG.
                                 TORGEIR.E

  ( RIEGROT)
av riegrot (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.