Morgen mot Russlands grense

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Jeg kommer fra dagen igår,
  fra vesten, fra fortidens land.
  Langt fremme en solstripe går
  mot syd. Det er morgenens rand.

  I jubel flyr toget avsted.
  Se grensen! En linje av ild.
  Bak den er det gamle brendt ned.
  Bak den er det nye blitt til.

  Jeg føler forventningens sang
  i hjertets urolige slag.
  Så skulde jeg også engang
  få møte den nye dag!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.