Morgen paa Middelhavet.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det glitrer i Morgenstunden
fra Sierra Nevadas sne,
høit over Middelhavet
skyder dets glødende bræ.

Jeg kan ikke tro mine øine,
jeg tror, at jeg ligger og drømmer,
men føler hvor blodet hidsigt
sammen mod hjertet strømmer.

Jeg tror, at jeg ligger og drømmer
det deiligste eventyr,
som svinder saasnart den triste
høstmorgen graaner og gryr.

Aa Gud, lad mig altid drømme
og lad det aldrig bli morgen.
Lad mig drømme bort hele livet
og kviden og graaden og sorgen!