Nils Finn.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af Halte-Hulda).

 Og vetli Nils Finn skuldi ut at gå;
hann fek inki ski'i til at hanga på.
      - "Dat var ilt!" sa' d'uppundir.

 Og vetli Nils Finn setti fotin i snjo:
"dit ovstygga troll, vil du lat' mig i ro!"
      - "Hi - ho - ha!" sa' d'uppundir.

 Nils Finn slo med stavin i snjo, so han fauk:
"såg du trollskapin, du, kor forsett han rauk?"
      - "Hit - li - hu!" sa' d'uppundir.

 Nils Finn dro dat ejna ski fram med ejt tak;
dat andre hek fast, - hann valt att og bak.
      - "Å drag i!" sa' d'uppundir.

 Nils Finn gret i snjoin og sparkad og stak;
dess mejri hann sparkad, dess lengr hann sak.
      - "Dat geng gott!" sa' d'uppundir.

 Og bjørki, hun dansad, og grantufsin lo;
dar var inki ejn, dar var hundrad og tvo.
      - "Er du kend?" sa' d'uppundir.

 Og fjellit, dat skrattad, so snjofilla flaug;
men Nils knytti nevin og svor, at dat laug.
      - "Var' dig nu!" sa' d'uppundir.

 Og snjofonni gapad, og himlin fór ned;
Nils tenkti, han vildi nog ogso gå med. -
      - "Kom'n veg?" sa' d'uppundir. - -

 Tvau ski stod i snjoin og så sig ikring,
men så inki stort; fyr' dar var inginting.
      - "Kvar er Nils?" sa' d'uppundir.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.