Nyttår

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Nyttårsnatten faller så smått til ro
tåketeppet etter kveldens raketter
biter meg i nesen
som har fått et sotet støvlag på innsiden
Kvelden er feiret med familien
God mat og drikke som seg hør og bør
på en slik kveld
og en god historie eller to attåt.
Kongen har holdt nyttårstale
som druknet i støyen fra viltre unger
og en livlig forsamling
Lattermuskler og julemat sloss om plassen
i en julesliten kropp, men alle vet vi
at i morgen kommer en roligere dag
med friskere luft og nye muligheter til
å fylle tiden med flere positive opplevelser
som det igjen kan diktes om
en stjerneklar natt
i fremtiden.

av Marit Irene Jensen.