Olav Kyrre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Han Olav Kyrre,
han tenkte som so,
at Noreg var utyrst
paa Bloddrikka no.
        Og dermed han baud
        sine Nordmenn i Dugnad
        aa køyra til Gards
        ein Ting, heiter Hugnad.

Der Federne hogdest,
so Raudbylgja gleim,
der gjekk han i Ferd
med aa stella ein Heim.
        Og soleine Brigde
        i Stova han gjorde
        med fjelgare Aare
        og ljosare Ljore.

Han meinte, at Noreg
si Lukka, ho gror
no slett inkje berre
paa Valen si Jord.
        - Men Riket han bygde,
        og vel han det varda;
        og muna kje Mildord,
        so baud han det harda.

av Per Sivle.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.