Olav Trygvason.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Brede sejl over Nordsjø går;
højt på skansen i morgnen står
Erling Skjalgsson fra Sole, -
spejder over hav mod Danmark:
"Kommer ikke Olav Trygvason?"

 Seks og femti de drager lå,
sejlene faldt, mod Danmark så
solbrænte mænd; - da steg det:
"hvor bliver Ormen lange?
kommer ikke Olav Trygvason?"

 Men da sol i det andet gry
gik af hav uden mast mod sky,
blev det som storm at høre:
"hvor bliver Ormen lange?
kommer ikke Olav Trygvason?"

 Stille, stille i samme stund
alle stod; ti fra havets bund
skvulped som suk om flåden:
"tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."

 Sidenefter i hundred år
norske skibe til følge får,
helst dog i måne-nætter:
"tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.