Olav Trygvason (Utvalgte dikt til skolebruk)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Brede seil over Nordsjø gaar;
høit paa skansen i morgnen staar
Erling Skjalgsson fra Sole, -
speider over hav mod Danmark:
"Kommer ikke Olav Trygvason?"

Seks og femti de drager laa;
seilene faldt; mod Danmark saa
solbrændte mænd; - da steg det:
"Hvor bliver Ormen lange?
Kommer ikke Olav Trygvason?"

Men da sol i det andet gry
gik af hav uden mast mod sky,
blev det som storm at høre:
"Hvor bliver Ormen lange?
Kommer ikke Olav Trygvason?"

Stille, stille i samme stund
alle stod; ti fra hvets bund
skvulped som suk om flaaden:
"Tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."

Siden efter i hundred aar
norske skibe til følge faar -
helst dog i maanenætter:
"Tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."


Se også Olav Trygvason. fra Digte og sange 1870





Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.