Opiumshjerte

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Se, mine brødre, hva vi er, for vi er støv.
Legg Bibelen bort, vi kan minnes Gud siden.
Første gang jeg følte blodet ditt bruse, det
kom som støv fra rommet til vår ensomme kropp.

Jeg er drittlei hele vår filosofi.
Jeg vil leke, men ikke med alle, bare
med deg, beibi, hvis du elsker meg, så ta meg,
for ditt hjerte er mitt opium, min hvile.

Husk bildet din mor tok for mitt fotoalbum:
din bare overkropp, dine mørkeblå jeans.
Med avkledde øyne åt vi frokost nakne.
Do you think we`ll be in love next Christmas, my love?.

La oss sitte rundt et kjøkkenbord og prate
om alle tingene vi aldri skal gjøre.
Vår lykke er så kitsch, men den haster ikke,
for vi er født til å glemme og glemmes òg.

Beibi, hvis du elsker meg, så ta meg med til
det stumme diskotek med de mørklagte lys,
der du ektefølt lot som om du elsket meg.
La din illusjon fø mitt opiumshjerte.

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.