På gjensyn

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Jeg elsker dig, min gate
 med støv og sten og sand -
 en dal igjennem byen
 det store ørkenland.
   Her har jeg alt å lenges til,
   og lenges - det er alt jeg vil.


 Et hjemlig sted på jorden
 er ganske godt å ha,
 så kan man si: På gjensyn,
 når man drar derifra.
   Og er det blott en gatesprekk;
   man lenges dit når man er vekk.

Skrevet 1926.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.