Poesien

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Som et lidet, fint krystallglas
      fyldt med en essens -- saa kostbar,
      at hver draabe som en lue
      gjennem alle nerver brænder:
      
slik skal poesien være.
      Tusen lilje-ord maa presses
      tusen bittre valmu-tanker
      fra et faa den ene, lille
      linje, der vil dufte evig.
      
Og naar disse enkle draaber
      dryppes linje efter linje
      ned i rythmernes krystalglas:
      
se, da drikker jeg med vellyst
      disse strofer, der som luer
      ind i sjælen sig vil brænde.
      

(1896)