Potensielt og realistisk

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En 12 år gammel gutt gjorde lekser da han begynte å stusse over forskjellen på to ord. Så han spurte sin far:

-"Hva er forskjellen på potensielt og realistisk?"

Faren svarte:

-"Vel - gå og spør din mor om hun ville hatt sex med Brad Pitt for fem millioner kroner, så spør du din søster om det samme, og så stiller du din eldre bror det samme spørsmålet."

Gutten gikk og spurte sin mor:

-"Ville du hatt sex med Brad Pitt for fem millioner kroner?"

Hans mor svarte:

-"Jeg ville hatt sex med hvilken som helst mann for fem millioner kroner, Brad Pitt ville bare vært en tilleggsbonus."

Så spurte han sin søster det samme spørsmålet. Hennes svar var at også hun ville hatt sex med Brad Pitt eller hvilken som helst mann for mindre enn fem millioner kroner. Så spurte han sin eldre bror om han ville hatt sex med Brad Pitt for fem millioner kroner?

-"Ja, det ville jeg", svarte broren, "faktisk ville jeg hatt sex med hvilken som helst mann for fem millioner kroner."

Gutten gikk tilbake til sin far og faren sa; -"Vel????" Gutten fortalte hvilke svar han hadde fått og faren sa:

-"Vel - slik jeg ser det: Potensielt sett sitter vi på 15 millioner kroner, realistisk sett bor vi sammen med to horer og en homse!!!"