Søvnens engler

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

    Da barnet sov inn
    med hånd under kinn,
    kom englene til
    med latter og spill.
 Da barnet, det våkner, sto moderen over:
 "Du smiler så vakkert, du små, når du sover."

    Dets mor gikk til Gud,
    og barnet kom ud;
    det sovnede inn
    med tårer på kinn,
 men hørte straks latter og moder-ord ømme;
 ti englene fulgte med barnlige drømme.

    Snart ble det så stort
    at tåren frøs bort;
    det sovnede inn
    med tanker i sinn.
 Men englene vek ei; de svevede over,
 tok tanken og hvisket: "Ha fred mens du sover!"