Søvnens engler.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

       Da barnet sov in
      med hånd under kind,
      kom englerne til
      med latter og spil.
Da barnet, det vågned, stod moderen over:
Du smiler så vakert, du små, når du sover.

       Dets mor gik til Gud,
      og barnet kom ud;
      det sovnede in
      med tårer på kind;
men hørte straks latter og moder-ord ømme;
ti englerne fulgte med barnlige drømme.

       Snart blev det så stort,
      at tåren frøs bort,
      det sovnede in
      med tanker i sinn;
men englerne veg ej; de svævede over,
tog tanken og hvisked: "Hav fred, mens du sover!"

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.