Saa tidt paa Olympen der var Assemblée

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Saa tidt paa Olympen der var Assemblée,
Høitidelig derhen man skanked,
Hvor yndige Hebe hun skjenkede Thé,
Se, dette var alt hvad der vanked.

Men Odin beværted med Øl og Mjød
Og grøsalted Flesk af Serimer,
For Spas de Einherjer sloge sig død,
Mens Brage sit Hàvamaal rimer,
Valkyrjer, Valhals velsignede Møer
iskjænkte for Heltene, som det sig bør.

Naar Auka-Thor kom med sin Hammer i Haand,
Han Jorden fik tidt til at bæve,
Var der paa Olympen en Gud eller Aand
med saadan en senefuld Næve?
Al mulig Respect for Olympens Plaséer,
Valhalls var bedre, enhver jo indseer!


En hyllest til de gamle guder av en ukjent norsk student i 1821.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.