Sang i Logen: Carl til den norske Løve, 1789

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Efter en Vens Forlangende, som vilde anbringe denne Sang i Logen:

I Selskab glad ved Viin og Sang
Kom den ihu blandt Nordens Helte,
Jeg nævner ingen gjet engang:
Den Ridders Mand med Sværd i Belte,
Som fremmed fød, dog Nordmænd vandt,
Og Vei til alles Hjerter fandt.

Den Høvding, som bær Herreskjold,
Og vandrer frem med mandig Orden,
Foragter List, forbyder Vold,
Med Vaaben mægler Fred i Norden,
Og elsker alt hvad Norge har,
Gjet nn engang, hvem Manden var.

Du veed det ei? En Prinds det er,
En elsket Kongedatter værdig,
Og derfor Danske Brødre kjær,
Til Strid for Tvillingriget færdig;
Nu veed Du dog, hvem Manden er;
Og Carlens Skaal vi drikke her.

Held følge da den Ærens Mand,
Og Freden blive Heltens Bane!
Men truer Krig vort Fødeland,
Da vandre Seier for hans Fane!
Og Norske Karles kjække Mod
Ei vige der, hvor Carlen stod!

Vi ere Karle for vor Hat,
Og for vort Glas og for vor Kone,
Og Mod og Æren er vor Skat,
Og Troskab er vort Selskabs Krone;
Og Carlen, om han var her nu,
Blev qvik og glad, som jeg og Du.