Sang paa en julemaskerade

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Af Vaterlands Uskyldige
Kong Balzer har udvald os Tre.
"Gaaer -- sagde han -- gaaer hen, I Spæde,
til Grønlands Tarv og Himlens Glæde!"
Kong Melchior Os Sjærna gav,
Kong Mikkel denne Vandringstav.
      "Gaa -- sagde de -- gaa om og tigg
      for Grønlands usle Smaa derude!
      For hver en Styver I bebude
      en Sjærne tændt i Himmerig!

En Styver da til Sjærnas Ære
      i hellige Trekongers Navn!
      I finde den igjen, kan være,
      med Renters Rente, ja med flere
      i Bollerne, som I fortære
      saa gloende til Fastelavn.