Sange - I (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

Jeg gjemmer en undersøt drøm i mit hjerte,
    og ingen vet det.
Det er ingen, som vet, at det svulmer herinde
lik sjøen, den blaa, for sommerens vinde.
    Ingen.
Hver morgenstund vaakner jeg under dens tindrende
    solstrallehvælv.
Hver aftenstund synker min sjæl i dens stjerneskin-
    sitrende elv.
    Og ingen vet det!
    Jeg maa le, jeg maa le,
for dte er dog for latterlig, at det er mig,
    mig, som gaar her
smilende, nynnende, syngende, favnende
    busker og trær,
    at det er mig . . .
Det bruser vaar i mti gamle sind,
og jeg er din, og tænk du er min,
    min!